Wakil rakyat mohon JKR pasang tanda amaran segeraSEREMBAN – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Mambau, Yap Yew Weng mohon pihak Jabatan Kerja Raya (JKR) memasang tanda amaran di lokasi kemalangan maut secepat mungkin.


Katanya, beliau meminta pihak JKR memasang lampu amaran kelip-kelip, garisan kuning dan lampu seperti lampu sorot (spotlight) .


“Saya cadangkan supaya membuat garisan kuning yang tebal supaya dapat perlahankan kenderaan yang memandu laju di kawasan itu.“Kita juga minta pasang lampu isyarat yang berkelip dan pada waktu malam akan tambah lampu seperti spotlight supaya lebih terang,” katanya ketika dihubungi Kosmo! di sini hari ini.


Semalam, tiga maut termasuk sepasang suami isteri di hadapan Surau Al-Muqqarabin di Kampung Mambau di sini selepas dirempuh sebuah kereta Perodua Myvi.


Tambah Yew Weng, garisan putih pernah dibuat di kawasan itu tetapi ia tidak mencukupi.

Sementara itu, ketua perhubungan surau itu, Mohd. Isa Othman memberitahu, sejak tahun lepas tiga kejadian meragut nyawa telah berlaku.


Mohd. Isa juga mendakwa, pihaknya sudah membuat aduan dan cadangan sebelum ini kepada pihak berwajib namun belum ada sebarang tindakan diambil. – K! ONLINE


Sumber: Kosmo!


#evolsuibina #JKR


1 view0 comments

How can we help you?

Take a moment to tell us about your services, products or marketing interest — we’re here to help.

Copyright © 2021 EvolusiBina. All rights reserved.