top of page

Uzma dapat kontrak tiga tahun daripada ExxonMobil


Uzma dapat kontrak tiga tahun daripada ExxonMobil
Uzma Bhd.

Uzma dapat kontrak tiga tahun daripada ExxonMobil

KUALA LUMPUR: Uzma Engineering Sdn Bhd, anak syarikat milik penuh Uzma Bhd berjaya meraih kontrak daripada ExxonMobil Exploration and Production Malaysia Inc (EMEPMI) untuk menyediakan peralatan dan perkhidmatan log talian wayar elektrik (EWL) tanpa bantuan pelantar (NRA).


Penyedia perkhidmatan sokongan minyak dan gas itu berkata kontrak adalah selama tiga tahun bermula dari 3 Mei 2024 hingga 2 Mei, 2027.


"Nilai kontrak yang membolehkan tanpa jaminan pembatalan seharusnya berdasarkan kepada kadar dan perintah kerja yang dipersetujui, jika ada, yang dikeluarkan oleh EMEPMI dalam tempoh kontrak," kata Uzma dalam makluman kepada Bursa Malaysia hari ini.


Skop kerja terdiri daripada membekalkan peralatan dan perkhidmatan EWL NRA di perairan Malaysia Barat, termasuk rundingan teknikal dan penyediaan unit talian elektrik, perkhidmatan log, traktor dan penebukan yang boleh ditukar ganti di antara pengangkut yang berbeza.


Uzma berkata, risiko yang berpotensi termasuk risiko operasi dan pelaksanaan projek, jadual kerja, garis masa penghantaran dan keadaan cuaca yang buruk.


"Kontrak ini tidak akan memberi sebarang kesan ke atas modal saham dan struktur pegangan saham syarikat kerana ia tidak melibatkan sebarang terbitan saham biasa dalam syarikat.


"Bagaimanapun, ia dijangka menyumbang secara positif kepada pendapatan dan aset bersih sesaham syarikat untuk tahun kewangan berakhir 30 Jun 2024 sehinggalah kontrak tamat," tambah syarikat berkenaan.Uzma dapat kontrak tiga tahun daripada ExxonMobil

8 views

Comments


bottom of page