top of page

Penutupan lorong, perubahan trafik di Persiaran Sukan bermula Rabu


PETA penutupan lorong sementara dan perubahan aliran trafik di Persiaran Sukan, Shah Alam Selangor bermula Rabu hingga 30 April ini. - UTUSAN ONLINE

KUALA LUMPUR 22 April - Kontraktor projek Transit Aliran Ringan (LRT3), MRCB George Kent Sdn Bhd (MRCBGK) akan melaksanakan penutupan sementara lorong dan perubahan aliran trafik di Persiaran Sukan, Shah Alam Selangor bermula Rabu hingga 30 April ini.


MRCBGK dalam satu kenyataan di sini hari ini berkata, langkah itu bertujuan memberi laluan kepada kerja-kerja pemasangan ‘pier cap’ untuk projek LRT3 di tapak Etiqa Insurance Bhd.


Katanya, penutupan akan dijalankan selama sejam bermula dari pukul 10 malam hingga 11 malam dan 2 pagi hingga 3 pagi.


“Lorong kiri (dari Lebuhraya Guthrie) dan lorong kanan (dari Shah Alam) di Persiaran Sukan berhadapan Pangsapuri Brunsfield akan ditutup dan pemandu akan dialihkan mengikut lencongan trafik tersebut.


“Kami memohon maaf atas sebarang kesulitan yang dihadapi oleh pengguna dan menghargai kesabaran mereka sepanjang tempoh penutupan ini. Pelaksanaan ini demi kebaikan bersama bagi meningkatkan sistem pengangkutan awam di Lembah Klang,” katanya.


Menurut kenyataan itu, orang ramai yang ingin mengemukakan sebarang pertanyaan berhubung penutupan itu boleh berbuat demikian dengan menghubungi talian hotline LRT3 di 1 800 18 2585. - UTUSAN ONLINE22 views

Comments


bottom of page