top of page

Bina jejambat RM18j


Bina jejambat RM18j
JEFF Lee (tujuh kanan) bersama kakitangannya memotong reben perasmian Jejambat Legasi JL 99 Group di Batu Caves. FOTO AZIAH AZMEE

Bina jejambat RM18j

Kuala Lumpur: Syarikat pemaju hartanah terkemuka, Kumpulan JL99 memperuntukkan RM18 juta bagi membina jejambat (flyover) Legasi JL99 Group khusus untuk penghuni projek pembangunannya.


Pengerusi Eksekutifnya, Datuk Seri Jeff Lee berkata, kumpulan itu mencipta sejarah apabila secara rasmi melancarkan Flyover Legasi JL99 Group di Jalan Kuching bersebelahan bulatan Batu Caves atau lebih dikenali sebagai KL North.


Katanya, jejambat berkenaan bakal dimanfaatkan lebih kurang 10,000 penghuni sehari di semua projek pembangunannya (JL Legacity) termasuk kondominium 99 Residence.


"Objektif utama kami membina flyover ini adalah untuk memberi akses warga 99 Residence untuk ke pusat bandar raya dan turut memainkan peranan sebagai laluan masuk utama ke kondominium berkenaan.


"Dengan jejambat ini, ia bukan saja membantu penghuni mengelakkan kesesakan di kawasan berhampiran, malah dapat menjimatkan masa.


"Kami sentiasa komited menyediakan kemudahan terbaik kepada penghuni projek pembinaan Kumpulan JL99.


"Kami bukan saja membangunkan dan membina kediaman tetapi juga (menyediakan) keistimewaan serta kemewahan untuk pembeli dan penghuni kondominium ini," katanya.


Menurutnya, pengguna lain boleh melalui jejambat ini, namun tidak boleh memasuki ruang kondominium kerana ada laluan khas disediakan bagi pengguna awam.


Katanya, jejambat sepanjang 500 meter itu diharap mampu menjadi nilai tambah kepada bakal pembeli projek kediaman Kumpulan JL99 lain.


Sumber: Harian Metro


Bina jejambat RM18j

37 views

Comments


bottom of page