top of page

Siling Pusat Pemborong Runtuh, Pendingin Hawa Meletup


ree
Kesan runtuhan siling di tingkat tujuh sebuah pusat pemborong di Chow Kit Kuala Lumpur pada Isnin.

ree

KUALA LUMPUR - Tiga cedera selepas pendingin hawa meletup semasa sedang proses kerja pengisian gas di sebuah pusat pemborong di Chow Kit di sini pada Isnin.


Komander Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kuala Lumpur, Mohd Azrul Mat Zenan berkata, panggilan kecemasan diterima pada jam 12.50 tengah hari.

ree
Letupan pendingin hawa di sebuah pusat pemborong di Chow Kit dipercayai berpunca semasa proses pengisian gas pada Isnin.

Menurutnya, sepasukan Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Titiwangsa telah dikejarkan ke lokasi.


"Setibanya di lokasi, letupan yang akibatkan runtuhan siling premis tingkat tujuh itu berpunca daripada kerja-kerja pengisian gas pendingin hawa.


"Letupan telah mengakibatkan tiga lelaki cedera ringan," katanya dalam kenyataan pada Isnin.

ree
Letupan pendingin hawa di sebuah pusat pemborong di Chow Kit dipercayai berpunca semasa proses pengisian gas pada Isnin.

Beliau berkata, mangsa diserahkan kepada pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk rawatan lanjut.


Jelasnya, tiada sebarang kebakaran yang berlaku dan operasi diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya.


Sumber: Sinar Harian

Comments


EvolusiBina evolusi bina CIDB JKR Tender Projek ccd cpd cep point kontraktor

Let's Collaborate!

Want to get in touch? We'd love to hear from you.

Copyright © 2025 EvolusiBina. All rights reserved.

bottom of page