top of page

Plytec ambil alih 100% kepentingan dalam Dansea, kuasai hak harta intelek produk binaan Pecaform


Pemasangan Pecaform di tapak pembinaan.

Plytec terlibat terutamanya dalam penyediaan penyelesaian dan perkhidmatan kejuruteraan pembinaan, yang termasuk penyelesaian kejuruteraan kaedah pembinaan, reka bentuk digital dan penyelesaian kejuruteraan, dan penyelesaian pembinaan pasang siap.


KUALA LUMPUR 30 Mei - Plytec Holding Berhad mengumumkan anak syarikatnya, Plytec IBS System MFG Sdn Bhd memeterai perjanjian penjualan saham dengan Underwood International Pty Ltd untuk memperoleh keseluruhan kepentingan ekuiti dalam Dansea Construction Products Sdn. Bhd. (DANSEA).


Pemerolehan DANSEA merangkumi semua aset, operasi dan harta intelek termasuk hak untuk menggunakan Pecaform di mana DANSEA ialah pemilik tanda dagangan berdaftar.

Ini memberikan Plytec kelebihan utama dalam menyokong portfolio produk mereka dalam perdagangan dan pengedaran bahan binaan untuk projek pembinaan. 


Pecaform adalah komponen penting dalam bekalan pembinaan pra-fabrikasi yang terkenal dengan kebolehgunaannya, ketahanan, ringan dan pemasangan cepat di tapak pembinaan yang dapat menjimatkan masa dan kos buruh.


Ia juga mesra alam dan neutral terhadap air bawah tanah.


Selepas itu, Plytec boleh memanfaatkan kelebihan daya saing reputasi jenama terkenal Pecaform dan inovasi teknologi untuk memperkukuh penawaran produknya dan menyampaikan penyelesaian unggul kepada pelanggannya.


Pemerolehan ini juga memastikan Plytec dapat melindungi teknologi dan inovasi eksklusifnya, memupuk persekitaran penambahbaikan dan kecemerlangan berterusan.


Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Plytec, Yang Kian Lock berkata, pemerolehan penting selepas IPO ini membolehkan Plytec meningkatkan portfolio produknya dengan ketara dengan penambahan penyelesaian IBS (sistem bangunan perindustrian) inovatif Pecaform.


"Penyelesaian ini termasuk sistem acuan unik Pecaform yang menyediakan pilihan pembinaan yang pantas, cekap dan kos efektif yang sejajar dengan komitmen Plytec untuk memajukan metodologi pembinaan.


"Dengan menyepadukan penyelesaian IBS Pecaform, Plytec telah mempertingkatkan lagi barisan produknya untuk menawarkan nilai yang lebih besar kepada pelanggannya, memastikan masa pemulihan projek yang lebih cepat dan mengurangkan kos buruh," ujarnya.


Sumber: Dagang News


Comments


bottom of page