top of page

Kedah terima peruntukan RM15 juta naik taraf jeti di Langkawi


Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor
Projek naik taraf di jeti terbabit memberi makna bagi penduduk Langkawi khususnya yang sering berulang-alik ke tanah besar atas pelbagai urusan. - Gambar fail

Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor

ALOR SETAR: Kerajaan negeri Kedah menerusi Lembaga Pembangunan Langkawi (LADA) menerima peruntukan RM15 juta daripada kerajaan Persekutuan bagi menaik taraf kemudahan Jeti Kuah dan Jeti Pulau Tuba di pulau peranginan itu.


Menteri Besar Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor dalam kenyataan hari ini merakamkan ucapan jutaan terima kasih kepada Perdana Menteri yang juga Menteri Kewangan Datuk Seri Anwar Ibrahim atas keprihatinan meluluskan peruntukan tersebut yang diterima LADA, Disember lepas.


Beliau berkata peruntukan itu amat diperlukan bagi memulihkan semula ekonomi pulau bebas cukai itu yang terjejas teruk sepanjang tempoh pandemik COVID-19 pada 2020 hingga 2021.


"Kerajaan negeri akan memastikan kerja menaik taraf kedua-dua jeti ini akan dilaksanakan secepat mungkin bagi menarik lebih ramai pelancong domestik dan antarabangsa ke Langkawi.


"Ia juga amat memberi makna bagi penduduk Langkawi khususnya yang sering berulang-alik ke tanah besar atas pelbagai urusan," katanya.


Sumber: Astro Awani


10 views
bottom of page