Jenis-jenis Intersection Jalan Raya di Malaysia

Jenis-jenis intersection yang boleh digunapakai atau dibina di mana-mana kawasan jalan raya di Malaysia. Biasanya kita nampak yang jenis trafik light, roundabout dan yang pelik sikit macam kat Putrajaya bentuk bunga tu kan? Ha, sebenarnya ada banyak lagi.


Memang penat la kalau nak list down setiap jenis-jenis tu kan, tapi yang pasti semua pembinaan intersection ni akan berkait rapat dengan keluasan kawasan, jenis tanah, jumlah pengguna/kenderaan dan kos pembinaan. Ha, tak leh sekati-sekati je tau nak bina. Mana yang elok tu boleh la guna. Boleh juga nak tambah-tambah pengetahuan kan.

Yang engineer jalan raya tu, nanti bagi tau kat bos-bos ye, bagi nampak hebat sikit. hehehe...

#evb

#evolusibina

How can we help you?

Take a moment to tell us about your services, products or marketing interest — we’re here to help.

Copyright © 2020 EvolusiBina. All rights reserved.