AEON Seremban 2 bakal jadi pusat beli-belah terbesar di Seremban
- Ridhwanisme
- Jul 18
- 1 min read

SEREMBAN, NEGERI SEMBILAN
Projek Pengembangan AEON Seremban 2
AEON sedang melaksanakan projek pembangunan bangunan baharu di tapak seluas 23.04 ekar di Seremban 2.
Bangunan baharu ini akan terdiri daripada empat tingkat, termasuk dua tingkat tempat letak kereta.
Ia akan dihubungkan dengan pusat beli-belah sedia ada melalui jambatan pejalan kaki, memberikan kemudahan akses kepada pengunjung.
Skala dan Impak Projek
Setelah siap sepenuhnya, jumlah keluasan lantai bersih (NLA) akan melebihi 700,000 kaki persegi, menjadikan ia pusat beli-belah terbesar di Seremban.
Dijangka siap pada tahun 2027, projek ini dijangka menjadi pemangkin pelancongan, pekerjaan dan aktiviti ekonomi setempat.
Komitmen Terhadap Komuniti dan Ekonomi
AEON menekankan pendekatan berorientasikan komuniti melalui penawaran pelbagai jenama, pilihan makanan, hiburan dan kemudahan rekreasi dalam pembangunan baharu ini.
Ini seiring strategi jangka panjang AEON untuk memodenkan pusat beli-belah dan meningkatkan pengalaman pelanggan.
Rekod Terkini AEON dalam Pemodenan dan Pengembangan
Pembukaan pasar raya ke-35 di Setia Alam (2024).
Pelancaran AEON Wellness dan DAISO di Bloomsvale Shopping Gallery, KL.
Naik taraf AEON MaxValu Desa ParkCity, AEON Bandar Puchong, dan AEON Ipoh Station 18.
Projek naik taraf sedang dijalankan di AEON Shah Alam, Bukit Indah, Bandaraya Melaka dan Kinta City.
Negeri Kita / Faiz Abdullah
Комментарии