top of page

Isu jalan berlubang: MBK disaran tingkat kerjasama dengan JKR, JPS


Isu jalan berlubang: MBK disaran tingkat kerjasama dengan JKR, JPS Utusan Malaysia www.utusan.com.my
Gambar hiasan: Isu jalan berlubang: MBK disaran tingkat kerjasama dengan JKR, JPS

KUANTAN: Majlis Bandaraya Kuantan (MBK) disaran meningkatkan kerjasama dengan agensi kerajaan terutama Jabatan Kerja Raya (JKR) dan Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) bagi mencapai kesepakatan terbaik untuk menyelesaikan masalah jalan berlubang yang menjadi antara isu serta aduan utama rakyat di bandaraya ini.


Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan, Alam Sekitar dan Teknologi Hijau negeri, Datuk Seri Johari Harun berkata, masalah lain adalah garisan jalan dan lampu jalan rosak yang menjejaskan keselamatan warga Kuantan pada ketika ini.


“Sesungguhnya, kualiti kehidupan seharian seluruh rakyat di Pahang sentiasa menjadi keutamaan saya sebagai Exco agar kemakmuran negeri ini terus terjamin,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.


Johari yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pelangai berkata, semalam beliau mengadakan lawatan kerja ke MBK dan membuat perjumpaan bersama pihak pengurusan pihak berkuasa tempatan (PBT) berkenaan.


Beliau berkata, perjumpaan itu untuk melihat perancangan dan usaha yang dilaksanakan oleh MBK dalam pembangunan bandaraya ini.


“Dalam lawatan tersebut, saya diberikan penerangan secara terperinci oleh MBK dalam menaikkan Bandaraya Kuantan sebagai sebuah bandaraya yang lestari dan selesa untuk diduduki oleh seluruh rakyat.


“Melihat kepada perkembangan terkini, MBK akan memperbanyakkan lagi kawasan perniagaan mengembangkan ekonomi setempat dan memberi peluang pendapatan kepada warga Kuantan,” katanya.


Sumber: Utusan


1 view
bottom of page